Aktuellt på BioVet

Covid-19

Postat 2020.03.24
Nytt från BioVet

I rådande läge med Covid-19 kan våra svarstider eventuellt bli längre. Detta kan bero på t.ex. försenade leveranser eller sjukdomsbortfall. Vi kommer att göra allt vi kan för att bibehålla samma service och korta svarstider.

Vi hoppas att ni har överseende med detta!

Vi välkomnar en ny patolog!

Postat 2020.02.25
Uncategorized

Fr o m 2020-02-15 har professor emeritus Ronny Lindberg valt att sluta med rutinverksamheten på BioVet AB. Vi är glada att Ronny fortfarande kommer att finnas kvar som mentor i verksamheten med sin gedigna kunskap och erfarenhet inom veterinärmedicinsk patologi.

Vi välkomnar vår nya patolog Thea Ottinger som har en mångårig erfarenhet av veterinärmedicinsk patologi från SLU och SVA. Thea Ottinger har även en fördjupad kompetens inom rättspatologi, vilket är unikt i Sverige

Förpacka preparaten för kyla

Postat 2019.10.09
Nytt från BioVet

Nu kommer vinterkylan, och då riskerar många preparat att få frysartefakter vilket medför att det ibland ej går att ställa en diagnos. Tänk alltså på att förpacka preparaten vintertid så att de skyddas mot frost under transporten. Vid särskild kyla kan detta kompletteras med att preparatet efter ca en dag i formalin fixering överförs i 70 % etanol och skickas i denna lösning.

Tänk även på att proverna inte blir liggandes i postlåda för länge innan hämtning. Redan efter några timmar kan det uppstå frysartefakter.

GDPR fr o m 25 maj 2018

Postat 2018.05.24
Nytt från BioVet

Behandling av personuppgifter på BioVet AB

GDPR 2018 (PDF)

Analys av benmärgsmorfologi och hematocytologi utgår

Postat 2016.12.08
Nytt från BioVet

Från och med 1 januari 2017 slutar vi att analysera benmärgsmorfologi och hematocytologi. Vi vill hänvisa de kunder som använt våra tjänster vad gäller benmärgsmorfologi och hematocytologi till klinisk kemi, SLU, Uppsala

Klassifikation av kutana mastocytom hos hund och katt

Postat 2016.10.31
Nytt från BioVet

Sedan en tid tillbaka klassificerar vi kutana mastocytom hos hund enligt två system. Detta för att ge er kliniker en diagnos med ett bättre prognostisk värde. Hos katter finns inget klassificeringsystem som det hos hundar.

För vidare information och länkar till artiklar, se flik “klassifikation av kutana mastocytom” eller klicka på länken nedan.

http://biovet.se/for-kunder/klassifikation-av-kutana-mastocytom-hos-hund-och-katt/

Fyll i remissen direkt

Postat 2010.04.23
Nytt från BioVet

Ett tips: du vet väl att du kan fylla i remissen direkt på datorn. Hämta hem remissen i PDF-format under fliken För Kunder > Remisser. Öppna den i Adobe Reader, fyll i uppgifterna i aktuella fält, skriv ut och bifoga med det insända undersökningsmaterialet.