Aktuellt på BioVet

Julkort 2019

Postat 2019.11.28
Uncategorized

Istället för julkort ger vi i år en gåva till UNHCR, med tanke på den svåra tiden för många flyktingar ute i världen.

Förpacka preparaten för kyla

Postat 2019.10.09
Nytt från BioVet

Nu kommer vinterkylan, och då riskerar många preparat att få frysartefakter vilket medför att det ibland ej går att ställa en diagnos. Tänk alltså på att förpacka preparaten vintertid så att de skyddas mot frost under transporten. Vid särskild kyla kan detta kompletteras med att preparatet efter ca en dag i formalin fixering överförs i 70 % etanol och skickas i denna lösning.

Tänk även på att proverna inte blir liggandes i postlåda för länge innan hämtning. Redan efter några timmar kan det uppstå frysartefakter.

GDPR fr o m 25 maj 2018

Postat 2018.05.24
Nytt från BioVet

Behandling av personuppgifter på BioVet AB

GDPR 2018 (PDF)

Analys av benmärgsmorfologi och hematocytologi utgår

Postat 2016.12.08
Nytt från BioVet

Från och med 1 januari 2017 slutar vi att analysera benmärgsmorfologi och hematocytologi. Vi vill hänvisa de kunder som använt våra tjänster vad gäller benmärgsmorfologi och hematocytologi till klinisk kemi, SLU, Uppsala

Klassifikation av kutana mastocytom hos hund och katt

Postat 2016.10.31
Nytt från BioVet

Sedan en tid tillbaka klassificerar vi kutana mastocytom hos hund enligt två system. Detta för att ge er kliniker en diagnos med ett bättre prognostisk värde. Hos katter finns inget klassificeringsystem som det hos hundar.

För vidare information och länkar till artiklar, se flik “klassifikation av kutana mastocytom” eller klicka på länken nedan.

http://biovet.se/for-kunder/klassifikation-av-kutana-mastocytom-hos-hund-och-katt/

Fyll i remissen direkt

Postat 2010.04.23
Nytt från BioVet

Ett tips: du vet väl att du kan fylla i remissen direkt på datorn. Hämta hem remissen i PDF-format under fliken För Kunder > Remisser. Öppna den i Adobe Reader, fyll i uppgifterna i aktuella fält, skriv ut och bifoga med det insända undersökningsmaterialet.